Denne saka stod første gong på trykk 14. januar 2015
Nesten hundre år etter at fargemeister Røgenæs farga sitt siste tøystykkje i Gata, står bygget framleis fram som ein fargeklatt i gatebiletet. Laur- dag blei det markert 20-års dag på Fargeriet kafé.
Det var ei enkel sak å søkja ly på Fargeriet kafé denne laurdagen. Prega av vinterstormen, dampa jakkene i takt med suppa som ønskte gjestane velkomne. Fargeriet er inne i sitt tjuande år i drift, og dagleg leiar Hanne Lund-Johansen har vore med heile vegen.
Artikkelen held fram under annonsen.
– Eg hugsar opninga var veldig spennande. Første dagen var det heilt fullt. I byrjinga heldt kafeen ope to-tre dagar i veka, men etter eitt år og to, blei me meir besøkte, seier Lund-Johansen.
Meir enn tradisjonsmat
Gjennom tjue år har kafeen halde fast ved det tradisjonelle, heimelaga måltidet. – All mat blir laga frå botnen av, fortel Lund-Johansen, som er godt vane med å stå opp tidleg for å setja dagens deigar. Likevel finn kafeen inspirasjon frå andre verdsdelar.
– Me prøver så godt det lar seg gjera å laga lokal mat med lokale råvarer, men me må jo også levera det kundane vil ha. Og enkelte vil ha andre ting enn tradisjonsmat, seier Lund-Johansen og viser til kyllingsuppa som har vakse seg veldig populær skal ein tru dagens gjestar.
Heimeprega
– Fargeriet er jo ein del av Hiimsmoen- kollektivet, og kulturen der er å ha det så heimekoseleg som mogleg. Slik vil me ha det her òg, seier Lund-Johansen. – Og slik vil me ha det i minst tjue år til.