Anders Mol og Christian Sørum under EM i München i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB / NPK

Anders Mol og Christian Sørum med ny siger – klar for semifinale i verdstourfinalen

Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum har vore ustoppelege hittil i verdstourfinalen. Nå ventar semifinale etter siger over Italia.

Mol og Sørum slo Adrian Carambula/Alex Ranghieri i strake sett med siffera 21-15, 22–20 i sanden i Qatar torsdag kveld. Med det sikra dei puljesigeren og går, med det, rett til semifinale laurdag. I den andre puljen sikra heimehåpa Cherif Younousse og Ahmed Tijan semifinaleplass.

Les også
Mor og mental trenar Merita Mol: – Det må vera bygd på glede og leik
Les også
Mol x 2 og Sørum er suldalsambassadørar 2021
Les også
Ærespris til Øyvind Marvik, Mister ToppVolley himself

Vakna i andre sett

Mol og Sørum tok tidleg kontroll mot Carambula og Ranghieri og skaffa seg umiddelbart ei solid luke i første sett. Dei gjorde lite feil og vann til slutt 21–15. I andre sett hang italienarane meir med og sette den norske duoen under press. Det leidde på eit punkt 16-13, men då vakna nordmennene og snudde til siger.

Artikkelen held fram under annonsen.

Mol og Sørum slo tidlegare torsdag det svenske vedunderparet David Åhman og Jonatan Hellvig. Dei har teke sandvolleyballverda med storm dei siste åra.

Finalar laurdag

Fredag er det kvartfinalar i Doha. Semifinalar, bronsekampar og finalar går laurdag. Til saman skal det delast ut 10 millionar kroner til dei ti laga som deltek i tourfinalen i Qatar. Ein god del av denne summen blir delt ut til vinnarlaget, og det kan bli norsk.

Til sommaren stiller den norske duoen som tittelforsvarar i OL i Paris.

(©NPK)

Les også
Gull-skulen ToppVolley
Les også
Sørum og Mol vann første VM-kamp i Mexico