Handarbeid er nøkkelen bak desse lekre brøda.

Grytebrød med mormors nupereller

Kan det freista med lunka brød, smeltande smør og brunost i haustregnet? Siv R. Speth har sendt oss denne freistinga.

50 gram gjær

2 ts salt

Artikkelen held fram under annonsen.

2 dl soya eller rapsolje

Rør det ut i

5 dl appelsinjuice

2-3 dl melk

Tilset 1 liter spelt av rug

1 liter kveitemjøl

Elt godt med maskin i minst ti minutt, etterhev deigen til den er dobbel og del den i to runde emne.

Legg emna i eldfaste gryter, legg ei brikke med nupereller eller ei hekla brikke over, og pensla dei fast over med kveitemjøl. Steik brøda gyllenbrune på 240 grader i 30-40 minutt på nederste rille, og dei er ferdige når du høyrer ein litt hòl lyd i det du bankar lett med fingerknoken på dei.

Artikkelen held fram under annonsen.