Parfait med sitronsmak

Istid

Mai er høgsesong for is og gode kaker. Her finn du eit lite knippe til maidagane.

Parfait
6 eggeplommer og
3 dl sukker
Visp til eggedosis
Visp 6 dl fløyte og bland i eggedosisen
Ha i saft og raspa skal frå ein appelsin og ein sitron
Frys!
Server i lag med kransekakestenger.

Iskake
26-28 form
Marengsbotn:
Pisk 4 eggekviter stive. Ha i 4 dl sukker og pisk vidare. Bruk gjerne ei eldfast stor, rund form. Steik midt i omnen på 150 grader i halvannan time. Avkjøl.
Isen:
Pisk dei 4 eggeplommene med 2 dl sukker til stiv eggedosis. Pisk 3 dl kremfløyte. Pass, så kremen ikkje blir for stiv. Bland forsiktig med eggedosisen saman med ein dobbel, hakka Daim-sjokolade. Hell over marengsbotnen. Frys straks. Dekk med folie når den er stivna.

DSC_0003

Dessertbombe
Den enkle varianten, der det einaste du treng, er å gå på butikken først.
Handleliste:
1 boks vaniljeis
1 pose peanøtter
1 pose non-stop
Bananar
Sjokoladesaus

....som du danderer etter beste evne!

_DSC0076