Bård Børresen Lien er nøgd med at pilotprosjektet ved skulen nå blir permanent.

Rektor er godt nøgd med siste nytt frå fylkestinget

Det som til nå har vore eit prøveprosjekt ved Sauda Vgs, opplæringstilbodet yrkes- og studiekompetanse (YSK), var nyleg på bordet til fylkestinget.

Etter ein fire-årig prøveperiode blir pilotprosjektet nå eit fast tilbod ved Sauda vidaregåande skule innanfor utdanningsprogrammet Teknologi- og industrifag. Det vil òg bli oppretta eit YSK-tilbod ved Dalane vidaregående skule frå og med neste skuleår.

– Veldig nøgde

Rektor ved Sauda vidaregåande skule, Bård Børresen Lien, er nøgd med vedtaket frå fylkeskommunen:

Artikkelen held fram under annonsen.

– Me er veldig nøgde med vedtaket som nå er gjort i fylkeskommunen. Både vidareføringa av tilbodet som er etablert ved skulen her i Sauda, og at det blir oppretta eit nytt tilbod ved Dalane. Det styrkar tilbodet vårt, og medfører at YSK-modellen blir meir kjend for allmennheita.

Næringslivet har vore pådrivarar

Tor Helge Hilmarsen, dagleg leiar ved Norsk Stein Jelsa, er også glad for at YSK-løpet nå er blitt eit fast tilbod:

– YSK-løpet er ei kjempefin moglegheit for dei som ønskjer seg eit alternativt studieløp, der ein får både teori og praksis, seier Hilmarsen og held fram:

– Me har vore store pådrivarar for denne modellen både nå og i oppstartsfasen, og me har gjeve tilbakemeldingar til politikarane om at her er det liv laga. Derfor synest me det er kjempefint, rett og slett.

YSK-elev Espen Skålheim i sving.

Fylkeskommunen som vedtar

I sluttrapporten frå prøveperioden blir det skildra ønske om at YSK-modellen blei gjort tilgjengeleg med utgangspunkt i fleire fag enn det som er nå. På spørsmål om det kan bli aktuelt å utvida tilbodet ved Sauda vidaregåande skule, svarer rektor Lien slik:

– YSK-tilbodet som er blitt etablert i Rogaland har komme i stand etter at tydelige behov er blitt meldt frå næringslivet. I seinare tid er det blitt meldt inn ønske om å sjå på løysingar for YSK-modellen også i andre utdanningsprogram, blant anna innanfor helse. Me er positivt innstilte. Me er ikkje i gang med å planleggja for dette nå, men er klare for å sjå på løysingar også her. Tilbodsstrukturen er det til sjuande og sist Rogaland fylkeskommune som vedtar.

YSK i Suldal

Det tverrfaglege studietilbodet ved Sauda vidaregåande skule har blitt teke godt i mot, og det har i løpet av dei fire åra i prøveperioden vore totalt 44 YSK-elevar ved skulen. Tre bedrifter i Suldal har vore med i programmet; Norsk Stein med sju elevar, Statkraft med ein elev og Hydro/Statkraft Energi med ein elev. Dei utgjer tre av totalt 22 lære-bedrifter i Rogaland som har vore med i pilotprosjektet.

Les også
Yrke og utdanning: YSK - ja takk, begge fordeler!